Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка БулфотоГЕРБ вече предприема действия да се

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка БулфотоГЕРБ вече предприема действия да се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се обърна към Трифонов, Иванов и Манолова за подкрепа срещу сделката за летище София

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Булфото

ГЕРБ към този момент подхваща дейности да се окопава във властта, да осребряват последните си дни и да залагат мини пред идващото ръководство. Искам да предупредим за няколко неща. Ударно и по бързи процедури поставят нови управления на основни държавни сдружения. Започнали са промяна на неуместни шефове на лечебни заведения. И ускорение на процедури за продажбла на общински лечебни заведения там, където ГЕРБ има болшинство, кметове и общински съветници. За това предизвести на ексклузивен брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Конкретният мотив за днешното ми изказване е съвещанието на Министерски съвет на следващия ден. Готвят се на оперативно съвещание, т.е. не обществено, а скрито, да отсрочат в 12 без 5 заплащането на концесионера на летище София за 10 години, само че да го позволен да ръководи летището и да се употребява от правата си, в това число на такси и увеличение цената на билети.. 

Ние от 4 година се борим против тази договорка като единствена съпротива в Народно събрание, само че не ни стигаха гласовете. Ето за какво за първи път през днешния ден публично се обръщам към " ИТН ", " Да, България " и Изправи се! Мутри вън! " Ако препотвърждавате предизборните си задължения за смяна на модела, дано го създадем още през днешния ден с безапелационни позиции и да спрем решението на Министерски съвет на следващия ден. Концесията на летище София е огледало на модела за паралелна страна, против която се борим, уточни тя.

Едно от първите ни дейности при образуване на новия парламент и до образуване на ново провителство е да внесем мораториум върху такива покупко-продажби, каквито държавното управление на Борисов прави в последния миг, добави тя.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР